Σε ό,τι αφορά το Εορτολόγιο το AgrinioTimes.gr σας ενημερώνει πως 15/04 τιμάται από την Εκκλησία ο Άγιος Κρήσκης ο Μάρτυρας.
Θάμβος βλέπειν Κρήσκεντα τοῦ πυρὸς μέσον,
Ἡγούμενον λειμῶνα τερπνὸν τὴν φλόγα.
Κάτθανε καὶ Κρήσκης πέμπτῃ δεκάτῃ πυρὶ λαύρῳ.
Ο Άγιος Κρήσκης καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της ειδωλολατρίας.
Μαθητής του Αποστόλου Παύλου, ο Άγιος επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αξιοθαύμαστη ευσέβεια.
Ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία δεν έπαυσε να αγωνίζεται για την επιστροφή των ειδωλολατρών στη χριστιανική πίστη.
Όταν ο έπαρχος της πόλης πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση κάλεσε τον Άγιο και του συνέστησε να σταματήσει να κηρύττει διότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του και θα ήταν άδικο να υποστεί μαρτυρικό θάνατο στα γεράματά του.
Όμως ο Κρήσκης με σεμνότητα αλλά και ασυνήθιστη για την ηλικία του γενναιότητα του απάντησε ό,τι τα βασανιστήρια θα ήταν γι’ αυτόν ευεργεσία και ο επαπειλούμενος θάνατος κέρδος.
Διαβάστε επίσης: Γεγονότα που σημειώθηκαν σαν σήμερα (15/04)
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Η Μαρίνα από την Αμφιλοχία ήθελε να αναστηλώσει το Εκκλησάκι του παππού της, κέρδισε 1.750 ευρώ
ΣΚΑΪ – «Αντώνιος και Κλεοπάτρα»: Μια νέα εβδομάδα ξεκινά με… καλεσμένους τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Πέτρο Λαγούτη
«Κουτσουπιές»: Έρωτες, συγκρούσεις και απρόβλεπτες καταστάσεις στη νέα κωμική σειρά της Ε.Ρ.Τ.1