ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

‘Εως την Παρασκευή οι δηλώσεις συμμετοχής στο «Κυνήγι των Γρίφων» της Γ.Ε. Αγρινίου

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέμα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και στόχο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

  • Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα γίνει το «Κυνήγι των Γρίφων», που για τρίτη φορά διοργανώνει η  Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας». Το παιχνίδι, που έχει κι αυτό ως θέμα την απελευθέρωση της πόλης , θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 16.30, ενώ τα αποτελέσματα και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 17.30.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες, που θα αποτελούνται από άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών και θα συγκροτηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες, που υπάρχουν στον Κανονισμό του Παιχνιδιού. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας  την τοπική Ιστορία μέσα από μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες.

Το φετινό Κυνήγι προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των καιρών. Συγκεκριμένα όλοι οι γρίφοι και οι δραστηριότητες, που οι ομάδες καλούνται να λύσουν, θα αποστέλλονται και θα απαντώνται ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), οπότε δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των ομάδων στο χώρο διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Η πρωινή ενημέρωση της έναρξης και η απογευματινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα γίνουν σε ανοιχτό χώρο στην πλατεία Παναγοπούλου, μπροστά στο Παπαστράτειο Μέγαρο, και μόνο σε περίπτωση που ο καιρός είναι ακατάλληλος για υπαίθριες δραστηριότητες, ο/η αρχηγός και όποιο άλλο μέλος της κάθε ομάδας επιθυμεί, έχοντας έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπουν σε κλειστό χώρο, αφού οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αυτή την περίπτωση μέσα στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Ο Κανονισμός του «Κυνηγιού των Γρίφων» με αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμος στο Παπαστράτειο Μέγαρο και στον επίσημο ιστότοπο της Γ.Ε.Α., ενώ δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην Γραμματεία της Γ.Ε.Α. (3ος όροφος, Παπαστράτειο Μέγαρο) ώρες γραφείου, μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 20.00.