Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και Περιφέρεια στη μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών (Video – Photos)

Η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση στην βιομηχανία των τροφίμων και των ποτών, η «Anuga 2023», επιστρέφει ως είθισται στην Κολωνία της Γερμανίας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα είναι εκεί!

  • Μέσα από την έκθεση αυτή στόχος είναι η προώθηση των ψαριών και των αντίστοιχων προϊόντων της περιοχής, όπως λ.χ. του αυγοτάραχου Μεσολογγίου, του χελιού, της αθερίνας Τριχωνίδας, της γάμπαρης Αμβρακικού, αλίπαστα λιμνοθάλασσας.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχει, αλλά δεν είναι η μόνη έκθεση τέτοιου βεληνεκούς που συμμετέχει, καθώς μόλις το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε σε αντίστοιχες εκθέσεις στο Ρότερνταμ, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη, ενώ το επόμενο διάστημα θα συμμετάσχει και σε ακόμη μια έκθεση στη Σαουδική Αραβία!

Επί την ουσίας μέσα από την σημερινή ενημέρωση που έγινε προς τους ενδιαφερόμενους και διεξήχθη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, νωρίτερα το απόγευμα, έγινε η παρουσίαση από το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια του προγράμματος αλιείας, αλλά και η παρουσίαση των δυνατοτήτων που έχουν οι επιχειρήσεις να υποστηριχθούν και να συμμετέχουν σ αυτές στις εκθέσεις και συγκεκριμένα σ αυτή που «έρχεται», την «Anuga 2023».

Η παρουσία, τόσο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά όσο και τοπικών επιχειρήσεων σε τέτοιες εκθέσεις αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μια τοπική επιχείρηση να διευρύνει το δίκτυο πωλήσεών της και πληροφόρησής της, αλλά και να αντιλήφθη ποιες θα είναι οι τάσεις τα επόμενα χρόνια στην αγορά γενικά και στην αγορά του είδους που ασχολείται ειδικότερα, ενώ εξίσου σημαντικό είναι πως υποστηρίζεται ποικιλότροπος για να συμμετέχει σε αντίστοιχες εκθέσεις!

Η ενημέρωση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αποτελούσε ένα «κομμάτι» της προετοιμασίας για την συμμέτοχη στην συγκεκριμένα Διεθνή έκθεση της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο της συγκριμένης έκθεσης, της «Anuga 2023», θα υπάρχουν δύο περίπτερα που έχει αναλάβει να στήσει η Περιφέρεια, ένα στο πλαίσιο του προγράμματος για το οποίο έγινε και η σημερινή ενημέρωση, του προγράμματος αλιείας και το δεύτερο για τα γενικά προϊόντα τροφίμων.

Μέσα από την διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Επιμελητήριου στο Αγρίνιο έγινε ανάλυση του προγράμματος που συμμετέχει το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια, όπως επίσης έγινε η ενημέρωση για την έκθεση «Anuga 2023» και τι δυνατότητες έχει, όπως επίσης και τι όφελος μπορεί να αποκομίσει η εκάστοτε επιχείρηση που θα συμμετάσχει.

Γενικότερος σκοπός και στόχος είναι όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε τομείς που προβάλλουν οι εκθέσεις αυτές να ενημερωθούν για τι «εργαλεία» μπορούν να εξασφαλίσουν για την επιχείρησή τους μέσα από τις εκθέσεις αυτές και πως θα τα κάνουν «κομμάτι» της επιχείρησης τους αρμονικά φέροντας μονό θετικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης – παρουσίασης μίλησε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας Κορίνα Διαμαντή και ο Υπεύθυνος Έργου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ρομπολας για την πράξη.

Επίσης τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριντζής

Αναλυτικά η πρόσκληση συμμετοχής:

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης. «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες» (ΟΠΣ 5076713), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση «ANUGA 2023» και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό, επιχειρηματία μεταποιητή προϊόντων Αλιείας όπως Αυγοτάραχο, Γάμπαρη Αμβρακικού, Χέλι, Αλίπαστα Λιμνοθάλασσας, Αθερίνα γλυκού νερού, να δηλώσει τη διάθεση συμμετοχής του έως τις 3 Οκτωβρίου 2023, στο grombol@epimetol.gr.

Οι δαπάνες μετακίνησης, οδοιπορικών και λοιπών εξόδων, επιβαρύνουν τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε εικόνες: 

sinidisi.gr