Επίσκεψη Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δ.Ε. στον Δ. Γαλαζούλα

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

  • Με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που έχει οριστεί 25η Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.  

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον  Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα, την υποδιευθύντρια κ. Ανδριοπούλου, και την υπαστυνόμο του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας κ. Σαρλάμη με τους οποίους συζήτησε για το διαχρονικό φαινόμενο της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, όπως επίσης το ρόλο, αλλά και τη συμβολή της Αστυνομίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, απέναντι στα περιστατικά και τις καταγγελίες που έχουν αυξηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Από κοινού εκτιμήθηκε ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Αστυνομία και η ανάληψη πρωτοβουλιών για δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης  αποτελεί σημαντική παράμετρο ώστε τα θύματα κακοποίησης να γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν, που μπορούν να βρουν καταφύγιο και εν τέλει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. 

  • Η Προέδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας κ. Αμαλία Βούλγαρη σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 25η Νοεμβρίου, ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησα επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, όπου συνομίλησα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γαλαζούλα, την Υποδιευθύντρια κ. Ανδριοπούλου και την Υπαστυνόμο κ. Σαρλάμη του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας για το διαχρονικό φαινόμενο της κακοποίησης γυναικών και παιδιών και το ρόλο, αλλά και τη μεγάλη συμβολή της Αστυνομίας, όσο βέβαια τους επιτρέπει ο νόμος, στα περιστατικά και τις καταγγελίες που έχουν αυξηθεί κατά πολύ την περίοδο της πανδημίας.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Αστυνομία με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα βοηθήσει να φωτιστεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.