Επιστρέφουν τα πανηγύρια, ανοίγουν κινηματογράφοι και παιδότοποι

Επιστρέφουν τα πανηγύρια, ανοίγουν κινηματογράφοι και παιδότοποι, ενώ οι εμβολιασμένοι θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκες, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

 • Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε τη διάθεση των σελφ τεστ στην Αχαΐα από τα σούπερ μάρκετ, έπειτα από την άρνηση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου να τα διαθέσει στα φαρμακεία, ενώ σημείωσε ότι ανάλογη προετοιμασία πραγματοποιείται και στην Αττική.

Τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα:

 • Αρνητικό ράπιντ από τις «πράσινες χώρες», ανήλικα ως 12 ετών χωρίς τεστ
 • Στις «πορτοκαλί και κόκκινες» χώρες,  μέχρι 6 ετών χωρίς τεστ
 • «Πορτοκαλί» χώρες εμβολιασμένοι, ή με τεστ PCR πριν την αναχώρηση.
 • Στην κόκκινη λίστα η υποχρέωση για καραντίνα είναι στις 7 ημέρες.

Τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

 • Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να υποβάλλονται σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, πρώτο τεστ πολιτεία, δεύτερο εργοδότης.
 • Λιανεμπόριο 1 άτομο ανά 16 τμ από 25 τμ που ήταν ως σήμερα, για να αποφευχθούν οι ουρές.
 • Πανηγύρια με πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών.
 • Επανέναρξη λειτουργίας παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική μάσκα για τους εργαζόμενους.
 • Επαναλειτουργία λούνα παρκ με αποστάσεις ανά πάγκο 4 μέτρων. Αντισηπτικό σε κάθε παιχνίδι. Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες. Διαγραμμίσεις για τήρηση απόστασης. Διαρκής υπενθύμιση τήρηση των μέτρων. Αποφυγή συνωστισμού.
 • Επαναλειτουργία λειτουργιών ευεξίας. Απαραίτητο να ανοίξουν αφού άνοιξε ο τουρισμός.
 • Λειτουργία κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας από 1/7 με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή σελφ τεστ και χρήση μάσκας.

Τέλος οι μάσκες για τους εμβολιασμένους στα γυμναστήρια

«Κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι τον επόμενο μήνα λόγω του εμβολιασμού»
Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου, εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούλιο, οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα με κορονοϊό θα έχει πέσει κάτω από τους 100 και πως αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται. Μειώθηκε κατά 37% τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κυρίως σε νέους ανθρώπους, Ρέθυμνος, Σύρος, Σαντορίνη συνδέεται με την αυξημένη κινητικότητα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβιολιασμών.

Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σε νέους. Μειώθηκε ο αριθμός των τεστ την εβδομάδα που πέρασε. Μειώνεται ο δείκτης θετικότητας. Η διασπορά του ιού στην κοινότητα μειώνεται. Οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας πρασίνισαν. Σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς, Κως, Πάρος, Μύκονος υπάρχει αύξηση επιδημιολογικού φορτίου που χρήζει προσοχής. Προτείνουμε εντατικοποίηση της επιτήρησης στις τουριστικές περιοχές. Ικανοποιητική εικόνα αλλά οι συχνές μικρές εξάρσεις θυμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Το ΕΣΥ επανέρχεται στην κανονικότητα. 1300 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID. Ο αριθμός των νέων νοσηλειών που χρήζουν διασωλήνωσης μειώνεται συνέχεια. Θα πέσουν κάτω από τους 100 οι διασωληνωμένοι μέσα στον επόμενο μήνα και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό».

dikaiologitika.gr