«Επιτακτική η ανάγκη για οργανωμένο εμβολιαστικό κέντρο εκτός του Νοσ. Αγρινίου»

«Επιτακτική η ανάγκη για οργανωμένο εμβολιαστικό κέντρο εκτός του Νοσοκομείου Αγρινίου»

  • «Πριν λίγες μέρες η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε τους αρμόδιους: «…να εφαρμόσουν αξιόπιστες επιστημονικά λύσεις που να διασφαλίζουν τόσο την σωστή λειτουργία των γραμμών εμβολιασμού, όσο και την λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου, μεταφέροντας μέρος του εμβολιαστικού φορτίου σε οργανωμένα εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείου…».

Η δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων εκτός του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι κάτι που και η «Συμμαχία Πολιτών» ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου έχει ζητήσει και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν αναδείξει.

Η Δημοτική Αρχή επίσης από την πρώτη στιγμή πρότεινε Δημοτικούς χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα όπως είναι ο χώρος της παλιάς λαχαναγοράς.

Δυστυχώς όμως τίποτα δεν έγινε.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και στον Δήμο Αγρινίου το τελευταίο διάστημα και οι μεγαλύτερες ανάγκες νοσηλείας που δημιουργούνται καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της αποφόρτισης του Νοσοκομείου από ένα μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος.

Καλούμε τους κυβερνώντες έστω και την υστάτη ώρα να ακούσουν τουλάχιστον τη φωνή των εργαζομένων στην υγεία και να προχωρήσουν άμεσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στην δημιουργία οργανωμένου εμβολιαστικού κέντρου στον χώρο που έχει ήδη προταθεί καλύπτοντας όλες τις επιπλέον ανάγκες του προσωπικού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του».

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος