Έρχεται καύσωνας που θα διαρκέσει έως αρχές Σεπτέμβρη

Πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα καλύψουν τον Ελλαδικό χώρο ανεβάζοντας κατά πολύ τον υδράργυρο σε επίπεδα καύσωνα. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο και έπειτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα.

  • Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συνέλεξε το Hellenic Weather δεν αναμένεται υποχώρηση του καύσωνα από την Ελλάδα έως και την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Επιπλέον, δεν αναμένονται βροχές.

Συγκεκριμένα:

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή (28 – 30 Αυγούστου) οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Οι μέγιστες θα κυμανθούν έως 37 με 39 βαθμούς. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και γενικά το Αιγαίο δεν θα κάνει τόση ζέστη εξαιτίας του γνωστού μελτεμιού που δρα ως φυσικό κλιματιστικό περιορίζοντας έτσι τις μέγιστες μέχρι τους 35 βαθμούς κατά μ.ο.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν τις περισσότερες περιοχές, με θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ο. Επίσης, λόγω της αυξημένης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, ο δείκτης δυσφορίας θα είναι έντονος.

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφορούν την ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ο. Στα υπόλοιπα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας έως τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει γενική πτώση φτάνοντας έως τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι το διάστημα 31 Αυγ. – 1 Σεπτεμβρίου, οι ελάχιστες θερμοκρασίες (τις νυκτερινές ώρες) στις περισσότερες περιοχές δεν θα πέσουν κάτω από 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθούν Χάρτες θερμοκρασιών μεσημεριού (μέγιστες) από το meteociel.fr για τις επόμενες ημέρες:

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

28 Αυγούστου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

29 Αυγούστου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης30 Αυγούστου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

31 Αυγούστου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

1 Σεπτεμβρίου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης2 Σεπτεμβρίου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

3 Σεπτεμβρίου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

4 Σεπτεμβρίου 2020 – Μέγιστες θερμοκρασίες

Πρόγνωση θερμοκρασίας - Χάρτης

aftodioikisi.gr