«Έρχεται» το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου!

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου είναι ένα νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ. Εμπνευστής του είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουριδάς που μας κέντρισε το ενδιαφέρον από πέρυσι με τις δραστηριότητες του στην περιοχή. Το φεστιβάλ γεννήθηκε μέσα από γόνιμες συζητήσεις, την αγάπη και την ανάγκη του κόσμου του Αγρινίου για σινεμά.

  • Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί online από τις 28 έως τις 30 Μαΐου, μέσω της σελίδας ΕΔΩ αλλά και της σελίδας του φεστιβάλ στο Youtube, με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις ΕΔΩ

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου έχει στόχο να εκπαιδεύσει αλλά και να εγείρει το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση ταινιών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ανθρώπων της πόλης αλλά και τοπικών επιχειρηματιών, όπως η Aluxal Karachalios που είναι και ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ.

Η φετινή, πρώτη έκδοσή του περιλαμβάνει τρείς κατηγορίες ταινιών.

Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, Παρουσίαση Ταινιών που έγιναν στο Αγρίνιο, και Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, εκτός διαγωνιστικού τμήματος.

Οι τρεις νικητές του διαγωνιστικού τμήματος («βραβείο καλύτερης ταινίας κοινού», «βραβείο καλύτερης ταινίας επιτροπής», «βραβείο καλύτερου αγρινιώτικου κινηματογραφικού μονολόγου») θα λάβουν συμβολικό χρηματικό έπαθλο, καθώς και συμβουλευτική βοήθεια στην ανάπτυξη του επόμενου μικρού μήκους σεναρίου τους.

Το φεστιβάλ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο ελεύθερης ενίσχυσης του φεστιβάλ: ΕΔΩ

Σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οποιοδήποτε ποσό, θα αποσταλεί link με την πρώτη ταινία που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, με τίτλο: «Βρες Τα Φτερά Σου», κωδικοί συμμετοχής για τις online ομιλίες του φεστιβάλ, καθώς και ψηφιακός κατάλογος με το πρόγραμμα του φεστιβάλ.