Εργασίες στην Κάσκαρη στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Οδών Κέντρου Αγρινίου» (Video – Photos)

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις – Βελτιώσεις Οδών Κέντρου Πόλης Αγρινίου» ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου 2022, εκτενείς εργασίες στην Οδό Κάσκαρη στο Αγρίνιο.

  • Η ανακατασκευή περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τμήμα της Οδού Κάσκαρη, από την Οδό Δημοτσελίου (Δήμου Τσέλιου) έως την οδό Σμύρνης, καθώς και την ανακατασκευή των πεζόδρομων Πλάτωνος και Αετοράχης που είναι κάθετες στην οδό Κάσκαρη.

Από το πρωί της Δευτέρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο, και διεξάγεται κανονικά σε όλες τις γύρω οδούς.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 1,5 – 2 μήνες.

  • Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες για τις αναπλάσεις των οδών, έχουν ξεκινήσει ήδη με αποξήλωση του οδοστρώματος στην οδό Μπότσαρη στο Αγρίνιο. Η ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Μαΐου 2022, με τον δρόμο να παραμένει κλειστός, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Το σχέδιο παρέμβασης αναπλάσεων κεντρικών οδών της πόλης, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 3,65 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 14 δρόμους της πόλης του Αγρινίου.

Έργα μεγάλης σημασίας που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, με παρεμβάσεις που προβλέπουν ασφαλτοστρώσεις δρόμων και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, ράμπες πεζών αλλά και ράμπες προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές.

Επίσης προβλέπεται νέα σήμανση, τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED, καθώς και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Εκτός από τις οδούς Μπότσαρη και Κάσκαρη, και τους πεζόδρομους Πλάτωνος και Αετοράχης, παρεμβάσεις επίσης προβλέπονται στις οδούς 11ης Ιουνίου, Σωκράτους, Ζέρβα, Ελύτη, Ρίτσου, Βάρναλη, Γαλάνη, Σμύρνης, Μελεάγρου και Παλαιολόγου

Δείτε βίντεο και Φωτογραφίες από τις εργασιες στην οδό Κάσκαρη:


Agrinio365 Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr)