Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί σήμερα το Αγρίνιο για να παραστεί στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

  • Με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου  της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για  την  11η Ιουνίου, επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.
     
    Η κ. Κ. Σακελλαροπούλου  θα ανακηρυχθεί, σε ειδική τελετή, επίτιμη δημότης Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου  στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του Covid-19.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

9:30  Έπαρση σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

10:50 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου.

10:55  Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

11:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό Ανθή Παπαθανασίου.

11:30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

12:00 Τελετή  Ανακήρυξης της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Αγρινίου και επίδοση του κλειδιού της πόλης.

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

 

Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

20.30 μ.μ.  Πλατεία Δημοκρατίας

H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. θα παρουσιάσει την  οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και το έργο  «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου