Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της Δ.Ε.Η. στην Αμφιλοχία

Αγανάκτηση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση που αποκάλυψε το karvasaras.gr για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος εξυπηρέτησης πελατών της Δ.Ε.Η. στην Αμφιλοχία από την 1η Μαΐου του 2022.

  • Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αμφιλοχίας διαμαρτύρεται και καλεί σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή του «λουκέτου» στην υπηρεσία, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον ολοκληρωτικό οικονομικό μαρασμό της πόλης.

Άλλωστε, αν συμβεί κάτι τέτοιο, χιλιάδες καταναλωτές στην ακτίνα Περδικάκι (ορεινός Βάλτος) – Δρυμός – Μαχαλάς (Ξηρόμερο) δεν θα μεταβαίνουν πλέον στην Αμφιλοχία, αλλά θα εξυπηρετούνται για όλα τα θέματα από τη Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα σταματήσουν να είναι καταναλωτές και στα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης.

H ανοιχτή επιστολή της ομοσπονδίας:
«Ανακοινώνουμε στους συναδέλφους Εμπόρους, Βιοτέχνες, Καταστηματάρχες και γενικά σε όλους τους πολίτες της Αμφιλοχίας, ότι από 1η Μαΐου 2022 η υπηρεσία της Δ.Ε.Η. Αμφιλοχίας σταματά να προσφέρει τις υπηρεσίες από την Αμφιλοχία, κλείνει και μεταφέρεται στο Αγρίνιο. Σημειωτέων ότι θα ακολουθήσει και η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., που ήδη υπολειτουργεί, αφού τα περισσότερα στελέχη της έχουν ήδη αποσπαστεί.

Οργή, λύπη και αγανάκτηση προκαλεί η εξέλιξη αυτή, που θα οδηγήσει στον ολοκληρωτικό «μαρασμό» της πόλης μας, αφού χιλιάδες καταναλωτές στην ακτίνα Περδικάκι (ορεινός Βάλτος) – Δρυμός – Μαχαλάς (Ξηρόμερο) δεν θα έρχονται πλέον στην πόλη μας, αλλά θα εξυπηρετούνται για όλα τα θέματα από τη Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα σταματήσουν να είναι καταναλωτές και στα υπόλοιπα μαγαζιά της πόλης μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τον Δήμο Αμφιλοχίας, τις επαγγελματικές οργανώσεις και γενικά όλους τους πολίτες του δήμου μας σε αγωνιστική κινητοποίηση προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κυβέρνηση, κόμματα προκειμένου να ανακληθεί και να ακυρωθεί η απόφαση της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Μετά την απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών από το δήμο μας, τα προηγούμενα χρόνια, το «κλείσιμο» της Δ.Ε.Η. και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. από την Αμφιλοχία, θα αποτελέσει την χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα οικονομική ζωή της πόλης μας.

Όλοι μαζί, με οργανωμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική για τον τόπο μας, κίνηση.

Σε επόμενη κίνησή μας, θα σας ενημερώσουμε για τις συγκεκριμένες δράσεις και κινητοποιήσεις μας».

karvasaras.gr