Εξαδάκτυλος: «Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα»

«Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για διστακτικό άνοιγμα της αγοράς την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αλλά και την προτεραιότητα που έχει δοθεί στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως μπροστά στο δίλημμα «παιδεία ή οικονομία» η υγεία προηγείται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σε απάντησή του για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, άρα να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα, το βήμα θα είναι αυτό», υπογράμμισε τονίζοντας πως το σύστημα click away δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών και τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.

«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα. Αν τα στοιχεία το επιτρέπουν θα ανοίξουν και το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια-λύκεια», πρόσθεσε αναφέροντας πως το σύστημα click in shop, με το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα ένδυσης- υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία,  επί του πρακτέου είναι το ίδιο με την αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ.

Αναφορικά με τις«κόκκινες» περιοχές, τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς.


naftemporiki.gr