Εξαδάκτυλος: Διαφωνία για τα Λύκεια, «τη Μεγάλη Δευτέρα η επίπτωση από το άνοιγμα»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΘΕΜΑ 104.6, εξέφρασε τη διαφωνία του με το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου και τόνισε ότι «τη Μεγάλη Δευτέρα θα φανεί τι θα έχει συμβεί, ελπίζουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».

  • Όπως εξήγησε, κρατά αυτή τη στάση, διότι υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα που φαίνεται να αυξάνεται.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου και πρόσθεσε πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.

Μάλιστα, δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».

Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα, και τόνισε πως δεν είναι και απολύτως ασφαλές τα αποτελέσματα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα και όχι όπως πέρσι, τονίζοντας ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.

dikaiologitika.gr