Εύκολα πεϊνιρλί με κιμά

Συστατικά

  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • αλεύρι γ.ο.χ., προαιρετικά, για το άνοιγμα της ζύμης
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα σε 2 κομμάτια και πλάθουμε με τα χέρια μας 2 μπαλάκια.
  • Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη τα 2 μπαλάκια δημιουργώντας 2 μικρά οβάλ πεϊνιρλί. Αν κολλάει η ζύμη, αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας.
  • Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί με τον μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζουμε με το τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
  • Σερβίρουμε.

akispetretzikis.com