Συστατικά
- 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
- αλεύρι γ.ο.χ., προαιρετικά, για το άνοιγμα της ζύμης
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα σε 2 κομμάτια και πλάθουμε με τα χέρια μας 2 μπαλάκια.
- Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη τα 2 μπαλάκια δημιουργώντας 2 μικρά οβάλ πεϊνιρλί. Αν κολλάει η ζύμη, αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας.
- Γεμίζουμε τα πεϊνιρλί με τον μαγειρεμένο κιμά και πασπαλίζουμε με το τσένταρ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
- Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»: Όσα θα δούμε 20 και 21 Ιανουαρίου στην Ε.Ρ.Τ.
«MasterChef»: Ο πιο ανατρεπτικός διαγωνισμός μαγειρικής ξεκινά!
«Η Παραλία»: Ένταση ανάμεσα σε Γράντο και Κερασία – Περιλήψεις (20-23/01)