Εύκολα τραγανά λουκανικοπιτάκια

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

280 αραβικές πίτες, μικρές
80 γρ. κέτσαπ
80 γρ. μπέικον
360 γρ. λουκάνικα , Φρανκφούρτης
300 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για να κάψει.
Απλώνουμε την κέτσαπ στις αραβικές πίτες.
Σε κάθε αραβική βάζουμε μια φέτα μπέικον, ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το κάθε ρολό σε 6 ροδέλες και τις περνάμε από καλαμάκια από σουβλάκια.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η πίτα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
Στο τηγάνι με το λάδι βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com