Υλικά για 4 μερίδες:
- 200g μπισκότα με γέμιση σοκολάτας, θρυμματισμένα
- 600ml Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ Light, με 15% λιπαρά (χλιαρή)
- 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κλωνάρι βανίλια (μόνο τους σπόρους)
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε 200ml από την Κρέμα Γάλακτος.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη Κρέμα Γάλακτος, τους σπόρους της βανίλιας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το μίγμα της κρέμας με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
- Μοιράζουμε τα μπισκότα σε 4 ποτήρια και τοποθετούμε πάνω τους την κρέμα.
- Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσουν για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τις κρέμες με έξτρα τριμμένο μπισκότο από πάνω.
gr.fage
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ