30′ προετοιμασία
4 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 8
Κρέμα
Βάση
Γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για την εύκολη τούρτα μπισκότου ξεκινάμε και φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα: Ξεχωρίζουμε 1 κούπα από το γάλα.
- Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε τη βάση: Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 24 εκ. σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στο τσέρκι απλώνοντάς τα όσο γίνεται ομοιόμορφα.
- Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά.
- Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Πριν σερβίρουμε, το γαρνίρουμε: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
- Τότε προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση.
- Αφαιρούμε τη γέμιση ξύνοντάς τα με ένα μαχαίρι.
- Θρυμματίζουμε τα άδεια μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη.
- Ρίχνουμε την περισσότερη σκόνη στη σαντιγί.
- Προαιρετικά, κρατάμε λίγη για πασπάλισμα.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει.
- Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ.
- Σχηματίζουμε ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με την υπόλοιπη σκόνη μπισκότου που έχουμε κρατήσει.
- Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»: Η Πανδώρα πολιορκεί και πάλι τον Σίλβιο…
«Διάφανη Αγάπη»: Ο Στέφανος (από τον άλλον κόσμο) σώζει την Άννα
«Η Παραλία»: Ο Δημητρός εξαφανίζεται προκαλώντας πανικό στο χωριό – Περιλήψεις επεισοδίων (25 έως 28/11)