Εύκολη τούρτα μπισκότου

30′ προετοιμασία
4 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8

Κρέμα

Βάση

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για την εύκολη τούρτα μπισκότου ξεκινάμε και φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα: Ξεχωρίζουμε 1 κούπα από το γάλα.
  2. Διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  5. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  10. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  11. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
  12. Ετοιμάζουμε τη βάση: Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 24 εκ. σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα.
  13. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
  14. Τα ρίχνουμε στο τσέρκι απλώνοντάς τα όσο γίνεται ομοιόμορφα.
  15. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα.
  16. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά.
  17. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  18. Πριν σερβίρουμε, το γαρνίρουμε: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.
  19. Τότε προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
  20. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί.
  21. Ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση.
  22. Αφαιρούμε τη γέμιση ξύνοντάς τα με ένα μαχαίρι.
  23. Θρυμματίζουμε τα άδεια μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη.
  24. Ρίχνουμε την περισσότερη σκόνη στη σαντιγί.
  25. Προαιρετικά, κρατάμε λίγη για πασπάλισμα.
  26. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην ξεφουσκώσει.
  27. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ.
  28. Σχηματίζουμε ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας.
  29. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με την υπόλοιπη σκόνη μπισκότου που έχουμε κρατήσει.
  30. Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο.

gastronomos.gr