Εύκολο γλυκό ψυγείου σε σοκολατένιο μπολάκι

Υλικά

  1. 250 γραμ (2 πλακες) κουβερτούρα για τα μπολάκια
  2. 1 σακουλάκι σαντιγί έτοιμη
  3. 200 ml γάλα (για την σαντιγί)
  4. 10 μεγάλες φράουλες
  5. 6-8 κυπελλάκια αλουμινένια για cupcakes μιας χρήσης
  6. Για την γκαναζ
  7. 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  8. 100 γραμ. Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε λιώνοντας σε Μπεν Μαρί η στο μικροκυμάτων τα 250 γραμ. κουβερτούρα

  2. Αλείφουμε με πινέλο τα κυπελλάκια ένα λεπτό στρώμα από την λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

  3. Επαναλαμβάνουμε το πρώτο στάδιο περνώντας τα μπολάκια μας άλλο ένα στρώμα σοκολάτας πιο παχύ και βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα την κρατάμε σκεπασμένη εκτός ψυγείου.

  4. Κόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάζει, Όχι να βράσει. Έπειτα περιχύνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο κ περιμένουμε 3 λεπτά.

  5. Με ένα σύρμα ομογενοποιουμε φτιάχνοντας την γκαναζ και την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  6. Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε ψυγείο.

  7. Συναρμολογηση: αφαιρούμε με προσοχή τα αλουμινένια μπολακια από τα σοκολατένια και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο.

  8. Στην βάση βάζουμε μια ολόκληρη καθαρισμένη και σκουπισμένη φράουλα και γεμίζουμε το μισό μπολάκι με σαντιγί.

  9. Προσθέτουμε κουταλιές από την γκαναζ μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του σοκολατενιου μπωλ.

  10. Τέλος καλύπτουμε με μια σπάτουλα τον πάτο με λίγη από την λιωμένη αρχική σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ώστε να κλείσει το μπωλ. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

  11. Έτσι σερβίρεται και σαν μπολ αλλά και ανάποδα σαν κουτάκι…

    cookpad.com