Υλικά
-
- Μερίδες: 6
Για την κρέμα:
-
- 1320 ml γάλα
- 2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ
- 140 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Για τις στρώσεις:
-
- 27 cream crackers
- 200 ml γάλα
Για τη σαντιγί:
-
- 1 κουτί Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 γρ. γάλα
Για το σερβίρισμα:
- 6 cream crackers
- ζάχαρη άχνη
- κανέλ
Ετοιμάζουμε δροσερό και εύκολο μπισκοτογλυκό με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε ένα αέρινο, καλοκαιρινό γλυκό στο σπίτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει κρούστα.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε το Garni βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 3
Η συναρμολόγηση: Προσθέτουμε 100 γρ. από το έτοιμο Garni στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Βήμα 4
Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα Άνθος Αραβοσίτου, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Βήμα 5
Τέλος, βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα. Απλώνουμε το υπόλοιπο Garni και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer