Εύκολο σουφλέ με σπανάκι

Συστατικά

κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι, φρέσκο
1/4 ματσάκι άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φέτα
200 γρ. mix τυριών
340 γρ. πίτες χορταρικών
αβγά, μεσαία
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα κοτσάνια από τον άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά σημεία από τον άνηθο και τα φύλλα από τον δυόσμο και τα βάζουμε στην κρύα γέμιση στο τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το μισό mix τυριών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε όλη τη γέμιση σε όλες τις πίτες. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της κάθε πίτας.
Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε ρολό και κόβουμε το κάθε ρολό σε 6 κομμάτια.
Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και τοποθετούμε μέσα το κάθε ρολάκι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε με μια κουτάλα τα ρολάκια στο σκεύος, με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ιδανικά αφήνουμε να απορροφηθεί από τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για ένα βράδυ.
Απλώνουμε το υπόλοιπο mix τυριών και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με δυόσμο.
akispetretzikis.com