Φασόλια χάντρες κοκκινιστά με λαχανικά

Συστατικά

πράσο
καρότο
κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
600 γρ. φασόλια χάντρες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. μανιτάρια champignon, σε κονσέρβα
700 γρ. νερό
1 κ.σ. νοστιμιά
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια, το καρότο σε μισοφέγγαρα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να καραμελώσουν.
Βάζουμε το θυμάρι, τις χάντρες, τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σουρώνουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, το νερό, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τους βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε με πιπέρι και ελαιόλαδο
akispetretzikis.com