Η ανταλλαγή απόψεων, η εξαγωγή συμπερασμάτων και η κατάθεση προτάσεων, με στόχο τον εμπλουτισμό του χαρακτήρα τον οποίο θα έχει το 2022 η ενότητα «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου», το οποίο πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά φέτος υπό την αιγίδα του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (χθες), με την συμμετοχή της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, του μέλους στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Λαμπρινή Αναγνώστου. και την Οργανωτική Επιτροπή.
- Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις σχετικά με την εξέλιξη του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, καθώς ήδη ερασιτεχνικά σχήματα εκτός Πατρών – όπως αυτά της Ακράτας και του Καματερού – έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Αποφασίστηκε επίσης, εκτός από το θέατρο της Κρήνης, στους χώρους πραγματοποίησης των παραστάσεων να ενταχθεί επισήμως και το θεατράκι των Ιτεών.
Το γεγονός ότι το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ένα από τα έργα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς θα έχει ως θέμα τη Σμύρνη.
Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η ερασιτεχνική έκφραση και δημιουργία για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη με τη «σφραγίδα» του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας, διαγράφοντας μία εξαιρετική πορεία, μέσα από το «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου», προσθέτοντας πως «στις εκδηλώσεις της ενότητας, οι οποίες φιλοξενήθηκαν αρχικά στο θέατρο της Κρήνης και στη συνέχεια στο Θεατράκι των Ιτεών – λόγω της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης του πρώτου – δόθηκαν συνολικά 15 παραστάσεις ( 9 στο θέατρο Κρήνης και 6 στο θεατράκι των Ιτεών) με το κοινό να ανταποκρίνεται μαζικά, καθώς τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της ενότητας η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη επισήμανε, ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, να ενισχυθεί περαιτέρω η ενότητα και η μετατροπή της σε έναν θεσμό – παρά την μηδενική χρηματοδότηση από τον υπουργείο Πολιτισμού και την έλλειψη πόρων – ο οποίος θα αποτελέσει αφετηρία και «στέγη» για την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία, χωρίς να έρχεται σε καμία περίπτωση αντιμέτωπη με τα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα.
Στη σύσκεψη πήραν το λόγο και κατέθεσαν προτάσεις όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής . Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Κώστας Τζουραμάνης (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου), Φώτης Λάζαρης (Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας), Μαρία Καζάκου (19ο Γυμνασιο), Χρήστος Γιαχαλής (Θεατρική Ομάδα Λεύκας), Αγγελική Καραλή (ομάδα Σαραβαλίου), Κώστας Μακρυγεώργος (ομάδα Σαραβαλίου), Νίκη Καραβούλια (ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ), Ηλίας Αναστασόπουλος (ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ), Νικόλ Πετρουλή (ομάδα ΘΕ.Ο.ΡΟ. Ροϊτίκων), Νίκος Γασπαρινάτος (ομάδα Λεύκας).
Σχετικά Άρθρα
Αγρίνιο: 14 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Ζουγανέλης στην «Ανδρομέδα»
Eurovision 2025 – Εθνικός Τελικός: Οι 12 καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους
Επιστρέφει το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι!