Υλικά
- 300 γρ. πατάτες baby, χωρίς φλούδα
- 5 μεγάλα αυγά
- 80 γρ. αλεύρι
- 800 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 400 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
- 20 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 75 γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μια ομελέτα, αν και απλή στην παρασκευή της, δεν είναι απαραίτητα και απλή ούτε στη γεύση της ούτε και στην εμφάνισή της. Αυτή η πλούσια ομελέτα, παντρεύεται με τις πατάτες, το σπανάκι και τα σπαράγγια, και γίνεται ένα κυρίως, που δεν του λείπει τίποτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για περίπου 15΄-20΄, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξίδι και το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
Βήμα 5
Ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι.
Βήμα 6
Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και σερβίρουμε.
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος