Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες

Υλικά

  • 300 γρ. πατάτες baby, χωρίς φλούδα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 800 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 75 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μια ομελέτα, αν και απλή στην παρασκευή της, δεν είναι απαραίτητα και απλή ούτε στη γεύση της ούτε και στην εμφάνισή της. Αυτή η πλούσια ομελέτα, παντρεύεται με τις πατάτες, το σπανάκι και τα σπαράγγια, και γίνεται ένα κυρίως, που δεν του λείπει τίποτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για περίπου 15΄-20΄, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξίδι και το κρεμμύδι.

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε καλά μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.

Βήμα 5

Ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι.

Βήμα 6

Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, τη γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr