Γ. Φρέρης στον Antenna Star: «Στράτευση στον αγώνα για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022 ο Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της «Γέφυρα Α.Ε.» με αφορμή την Ημερίδα του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2022 με τίτλο «Γυναίκα Γέφυρα Ζωής» από την Ένωση Γυναικών Πάτρας και την Π.Δ.Ε.

  • Ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών, σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την ισχυροποίηση του ελληνικού «me too», καθώς και πλήθος γυναικοκτονιών και συνέχισε λέγοντας πως:

«Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και θα ενημερώσουν για τις οδούς προσφυγής σε αναζήτηση βοήθειας από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία ή άλλα συναφή ζητήματα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, καθώς και η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων της Ε.Ε.»

Την ημερίδα διοργανώνουν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και η Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.) με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση της πλατφόρμας Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Θετική- Θηλυκή) της «Γέφυρα Α.Ε.», η οποία από το 2019 μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις «εταιρικού ακτιβισμού», ενώ παραμένει κύρια επιλογή της η στράτευση στον αγώνα για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η προσφορά στον άνθρωπο και η ενίσχυση των γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι άλλωστε ο βασικός άξονας και του επί 31 χρόνια έργου της Ένωσης Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.), η οποία απαριθμεί περισσότερα από πέντε χιλιάδες ενεργά μέλη με πλούσια δραστηριότητα στον τομέα αυτό.

Ακούστε, όλη, τη συνέντευξη του κ. Γιάννη Φρέρη στον Antenna Star 103.5: