Γ. Κατσίφας στον Antenna Star: «Θέλουμε υγειή Σχολεία» (Ηχητικό)

Για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα με την επανέναρξη των μαθημάτων, μίλησε ο Πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιος Κατσίφας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Ο κ. Κατσίφας είπε ότι η επιστροφή μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα κρούσματα ξεπερνούν τις 50.000 ημερησίως, χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό επιπλέον μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν στα σχολεία τις επόμενες μέρες με δεδομένη τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση και καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στα πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, την αλλαγή του πρωτοκόλλου του 50%+1 και το γεγονός ότι το μόνο όπλο έναντι της πανδημίας είναι τα 3 self-tests την 1η εβδομάδα και τα 5 test (2 rapid και 3 self-test) σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα.

Τόνισε μάλιστα ότι, όπως έχει αποδειχθεί, τα self-tests δεν είναι αρκετά αξιόπιστα, ειδικά στον εντοποσμό της μετάλλαξης «Όμικρον».

Ο κ. Κατσίφας επέμεινε επίσης στη θέση της Ο.Λ.Μ.Ε. ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί παράταση στις σχολικές διακοπές, ενώ ανέφερε κάποιους από τους λόγους για τους οποίους δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τους οποίους δεν θέλουν να χορηγήσουν άδειες ειδικού σκοπού και δεν μπορούν να εφαρμόσουν την τηλεκπαίδευση, ειδικά μετά από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κάτι το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα είχε επισημάνει από πέρσι.

Ενημέρωσε επίσης ότι το 1ο Λύκειο Παναιτωλίου και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγρινίου τέλεσαν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να αντιδρούν στην επαναλειτουργία των σχολείων με τα ελλειπή μέτρα της Κυβέρνησησης.

Τέλος, ο κ. Κατσίφας ευχήθηκε το καλύτερο σε όλους τους συναδέλφους και μαθητές μας και είπε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των γονέων, των μαθητών και των συναδέλφων σε σχέση με την πραγματική κατάσταση στα σχολεία, με παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, Δ/νσεις Εκπαίδευσης, Δήμους κ.ά.) και σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρόεδρου της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεώργιου Κατσίφα στον Antenna Star 103.5: