Γ. Μιμμής στον Antenna Star: «Το μοντέλο οργάνωσης των Δικηγορικών Συλλόγων είναι παρωχημένο» (Ηχητικό)

Σε προεκλογική τροχιά κινείται πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου καθώς οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Νικάκης θα επιδιώξει την επανεκλογή του, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η Βασιλική Τσιτσέλη. Στην κούρσα για την προεδρία μπήκε και ο Γιάννης Μιμμής, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας και μέλος σε 4 διαφορετικές Διοικήσεις του Συλλόγου.

  • Ως φιλοξενούμενος του Antenna Star 103.5 και της εκπομπής «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, ο Δικηγόρος κ. Γιάννης Μιμμής μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Μιμμής είπε ότι «μελετώντας την κατάσταση, διαπίστωσε ότι έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα, και έτσι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, προκειμένου με συντονισμένες ενέργειες, να δωθούν λύσεις, τόσο στα προβλήματα της Δικηγορικής καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όσο και στα προβλήματα που απασχολούν τους Δικηγόρους Πανελλαδικά».

Ο κ. Μιμμής εξέφρασε την άποψη ότι «το μοντέλο οργάνωσης των Δικηγορικών Συλλόγων στην Ελλάδα είναι παρωχημένο, δηλαδή η -κατα τόπους- οργάνωση σε επίπεδο Πρωτοδικείου στερεί από το Σώμα μια δυνατή ενιαία φωνή, η οποία θα μπορεί να ακουστεί περσσότερο». Έφερε ως παράδειγμα «το επιτυχημένο μοντέλο οργάνωσης του Τ.Ε.Ε., η εκπροσώπηση του οποίου γίνεται Κεντρικά με μια πολύ ισχυρή Διοίκηση, η οποίο μπορεί και επιβάλλει ακόμη -κάποιες φορές- λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μελών του».

Επίσης πρότεινε «την δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου όλων των Επιστημονκών κλάδων, για τη καλύτερη επίλυση των κοινών προβλημάτων».

Μιλώντας για τα προβλήματα των Δικηγόρων γενικότερα, ο κ. Μιμμής αναφέρθηκε σε διεκδικήσεις που θα πρέπει να γίνουν στους τομείς της Συνταξιοδότησης, της Φορολογίας, της Ασφάλειας Νομικής Ευθύνης, της διεύρυνσης της ύλης, κ.α.

Σε τοπικό επίπεδο, ο κ. Μιμμής είπε ότι «απευθύνθηκε εγγράφως, με προσωπικές ηλεκτρονικές επιστολές προς τους συναδέλφους του, και δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων μέσα από συλλογικές διαδικασίες για θέματα όπως η Ιστοσελίδα του Συλλόγου, η οποία έχει σοβαρές ελλείψεις».

Ανέφερε επίσης ότι «ο θεσμός των Γενικών Συνελεύσεων, ο οποίος έχει ατονίσει τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να ενισχυθεί και να γίνει όπως ήταν παλαιότερα».

Παράλληλα «ως Εφετειακός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση και συνεργασία και με τους άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιοχής».

Ο κ. Μιμμής αναφέρθηκε  με έμφαση στην ανάγκη «πραγματοποίησης Σεμιναρίων Επιμόρφωσης, καθώς οι Νομοθετικοί Κώδικες διαμορφώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανασφάλεια Δικαίου τόσο στους πολίτες όσο και στους Δικηγόρους».

Επίσης πρότεινε την δημιουργία Βάσης Νομολογίας της Εφετειακής μας Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση για τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και Βάσης Υποδειγμάτων, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τους νέους Δικηγόρους της περιοχής μας.

Ο κ. Μιμμής τέλος, συνεχάρη την παρούσα Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου, το οποίο αποτελεί «σημείο Πολιτισμού» για την πόλη μας.

Ακούστε ολόκληρη την πολύ εδιαφέρουσα συνέντευξη του Δικηγόρου κ. Γιάννη Μιμμή στον Antenna Star 103.5: