Γ. Παπαναστασίου στον Antenna Star 103.5: «Δε θα πληρώσει τα χρέη άλλων Δ.Ε.Υ.Α. ο Δ. Αγρινίου (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 6 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Αγρινίου κος. Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή το μεγάλο ζήτημα που αφορά στο «μοντέλο» του ενός φορέα σε περιφερειακό επίπεδο γύρω από τη Δ.Ε.Υ.Α.

  • Όπως, είπε χαρακτηριστικά ο κος. Παπαναστασίου: «οι πληροφορίες που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται να γίνει ένας «Καλλικράτης» των Δ.Ε.Υ.Α.» και συνέχισε λέγοντας «δεν έχει καθοριστεί ακόμη το επίπεδο, προφανώς κάποιοι θέλουν πολύ μεγάλα σχήματα ίσως άλλοι να θέλουν πολύ μικρότερα σχήματα, ίσως η πραγματικότητα να είναι κάπου ανάμεσα.

Εάν δε δούμε το νομοσχέδιο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, θα το δούμε για να το επεξεργαστούμε.

Σε γενικές γραμμές μας έχουν ενημερώσει, θα είναι μεγαλύτερα σχήματα, θα είναι Διοικητικά Συμβούλια θα επιλέγεται ένας μάνατζερ Γενικός Διευθυντής από το σύνολο των Δήμων όπου θα συμμετέχουν στο σχήμα, ότι θα ενοποιηθούν  είναι Δ.Ε.Υ.Α. και κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου γιατί όλοι οι Δήμοι δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α.

Υπάρχουν Δήμοι όπου την υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. την έχουν σε τεχνικές υπηρεσίες.

Το βασικό όμως σε όλη αυτή την ιστορία είναι όμως ότι προτίθεται η Κυβέρνηση και εκεί είναι το θέμα και η πίεση που θα ασκηθεί σε Δήμους που είχαν προβλήματα  ότι θα αποπληρωθούν όλα τα χρέη. Η συνεννόηση αυτών των επιχειρήσεων θα ξεκινήσει με μηδενική βάση».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν είναι λίγο άδικο να κληθεί να πληρώσει ο Δήμος Αγρινίου χρέη άλλης Δ.Ε.Υ.Α. ξεκαθάρισε πως «Ο Δήμος Αγρινίου δεν θα κληθεί να πληρώσει τα χρέη!».

Στην ίδια συνέντευξη συμπληρώσε πως πρόκειται να είναι βασικός συνομιλητής της Κ.Ε.Δ.Ε.Θ. και θα έχει και βασικές αντιρρήσεις σε κάποια πράγματα άλλα σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ξέρει κανείς τι θα κερδίσει και τι μπορεί να χάσει.

«Σίγουρα το θέμα είναι το κέρδος να είναι μεγαλύτερο. Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους, καταλαβαίνουμε τις αγωνίες τους. Έχουμε μια Δ.Ε.Υ.Α. που όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια πολή καλή Δ.Ε.Υ.Α.

Δουλέψαμε σκληρά για να ενώσουμε όλες αυτές τις υπηρεσίες καθώς υπήρχαν τρεις επιχείρησες ύδρευσης που είχαν ενωθεί με το Αγρίνιο»

Τέλος, σημείωσε: «Δε ξέρουμε τι θα γίνει πως θα καταλήξει άπλα θέλουμε η κατάληξη να είναι προς το θετικό όφελος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για ολόκληρη την κοινωνία. Μια περιγραφή αναφέρει ότι θα υπάρξει μια Γενική συνέλευση, στην οποία Συνέλευση θα βγει ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο μάναντζερ  άρα θα το κάνει Αυτοδιοίκηση.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι πενταμελή της Διοίκησης εκλεγμένα από τη Γενική Συνέλευση, ένας μάναντζερ δύο από το Κράτος και ένα μέλος από το Πανεπιστήμιο της περιοχής».

Ακούστε, αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στον Antenna Star 103.5: