Γ. Παπαναστασίου στον Antenna Star: «Mην τολμήσει η Κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από την απόφαση του Παν. Πατρών» (Ηχητικό)

Αποφασισμένος να συγκρουστεί έως το τέλος με την Κυβέρνηση για το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5

  • «Έφτασε η ώρα που η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας κι αν η θέση του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί και θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι Δήμαρχος Αγρινίου με αυτή την ιδιότητα αλλά και με την ιδιότητα της πολιτικής μου καταγωγής καλώ την Κυβέρνηση να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών και να δώσει βιώσιμη λύση. Διαφορετικά θα ξεκινήσει πόλεμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Ειλικρινά δεν βλέπω στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Βλέπω ένα σχέδιο για τη σύμπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Βλέπω ένα σχέδιο του οποίου, η μόνη στρατηγική, είναι χωροταξική. Συμπτύσσει, «κόβοντας» ουσιαστικά, όλα τα Τμήματα που είναι εκτός Πάτρας.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκπρόσωποι της πολιτικής αλλά και εξαίρετοι ακαδημαϊκοί καθηγητές μιλούν για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη. Θέτετε κριτήρια, τα οποία βαφτίζετε ακαδημαϊκά ενώ κατά την γνώμη μου είναι συντεχνιακά. Θέτετε, για παράδειγμα θέμα βάσεων σε Αγρίνιο, Πύργο Αμαλιάδα. Αγνοείτε όμως την βάση του Γεωλογικού ή άλλων τμημάτων στην Πάτρα.

Η πρόταση σας για το Αγρίνιο περιλαμβάνει μόνο ένα τμήμα. Ξεκάθαρος εμπαιγμός για την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας. Είναι αδιανόητο δήμοι μικρότεροι από το Αγρίνιο να έχουν πανεπιστημιακά τμήματα ή και να είναι έδρες πανεπιστημίων.» 

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του πως: «Εάν συνεχίσετε να στοχεύετε στη διάλυση των τμημάτων τότε είναι ξεκάθαρο ότι, για εμάς, είναι μονόδρομος η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Θα το απαιτήσουμε γιατί δεν υπάρχει άλλη οδός. Δεν είναι μαξιμαλιστικός στόχος αλλά η μόνη ρεαλιστική λύση απέναντι στη συγκεντρωτική λογική του Πανεπιστημίου Πατρών».

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Παπαναστασίου στον Antenna Star 103.5: