Γ. Σαγώνας στον Antenna Star: «Να φανεί το μερτικό μας από τη Δόξα του ’21 στην Αιτωλία» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 3ο Επετειακό Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Αρχαιολογικής – Ιστορικής – Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιέων κ. Γιώργος Σαγώνας.

  • «Το συγκεκριμένο συνέδριο θα είναι τριήμερο και ξεκινά το πρωί της Παρασκευής, 3 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Η Τριχωνία και Αιτωλία άπασα στα πλαίσια της Δυτικής Ρούμελης στον Αγώνα της παλιγγενεσίας του Έθνους μας» με παράλληλα σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια 200 έτη Ελεύθερου Εθνικού Βίου» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σαγώνα.

Έπειτα μίλησε  για τον σκοπό του Συνεδρίου λέγοντας πως γίνεται για να «αναδειχθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε ο δικός μας τόπος και οι άνθρωποί μας σε εκείνα τα δύσμοιρα προεπαναστατικά, αλλά και δοξασμένα επαναστατικά χρόνια, που πλήρωσαν ακριβά τη νευραλγική γεωγραφική τους θέση και να φανεί ποιο είναι το μερτικό μας από κείνη τη δόξα, μα και ποιο κόστος σε ζωές – και όχι μόνο – καταβάλαμε εμείς εδώ, στο δικό μας τόπο, την Τριχωνία και την ευρύτερη Αιτωλία».

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Σαγώνας στον Antenna Star 103.5: