Γ. Σαψάκης & Αρ. Νικολοπούλου στον Antenna Star: Το Αγρίνιο «αγκάλιασε» τον Παγκρήτιο Σύλλογο (Ηχητικό)

Για την ιστορία και τις πολυάριθμες δραστηριότητες του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Σαψάκης και η δασκάλα του Χορευτικού Τμήματος κ. Αργυρώ Νικολοπούλου στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Ο κ. Σαψάκης έδωσε ιδιαίτερη εμφαση στις ιστορικές σχέσεις του τόπου μας με την Κρήτη, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον 50 Αιτωλοακαρνάνες αγωνιστές πολέμησαν ηρωικά στην Μάχη της Κρήτης, 80 χρόνια πριν, αναφέροντας ενδεικτικά τον Κώστα Γιαννακόπουλο.

Επίσης ο κ. Σαψάκης τόνισε ότι ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας «αγκάλιασε» τον Παγκρήτιο Σύλλογο από την ίδρυσή του, 20 χρόνια πριν, μέχρι και σήμερα, και μετέφερε τις σκέψεις του για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης, η οποία θα αναδείξει τις σχέσεις Αιτωλοακαρνάνων και Κρητών.

Η κ. Νικολοπούλου μίλησε για τους Κρητικούς χορούς και την ιστορία τους, αναφέροντας ότι η ίδια τους διδάχθηκε όταν ήταν φοιτήτρια στην Κρήτη, από ανθρώπους που τους χόρευαν με περίσσιο πάθος και «ψυχή».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γ. Σαψάκη και της κ. Αρ. Νικολοπούλου στον Antenna Star 103.5: