35′ προετοιμασία
45′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Κομμάτια: 10-12
Για την κρέμα
Για το φύλλο
Για το σιρόπι
Διαδικασία
Κρέμα
- Για τα γαλακτομπουρεκάκια με σοκολατένια κρέμα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους.
- Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά.
- Μόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει η κουβερτούρα, αδειάζουμε την κρέμα σε ρηχό σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε κατά μέρος.
Συναρμολόγηση
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα σε δύο παραλληλόγραμμα ίσα μέρη.
- Βουτυρώνουμε ένα κομμάτι φύλλο, τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα, το βουτυρώνουμε και αυτό και τοποθετούμε ακόμα ένα, επίσης βουτυρωμένο (σύνολο τρία κομμάτια φύλλο).
- Στο κέντρο τοποθετούμε μία πλούσια δόση κρέμας και διπλώνουμε σε τετράγωνο πακέτο, διπλώνοντας πρώτα τις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα και έπειτα τις άλλες δύο.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνεια σε κάθε μπουρέκι, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C έως ότου ροδίσουν, για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να ηρεμήσει για 1 λεπτό και βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε αυτό κάθε μπουρέκι.
- Αφήνουμε να στραγγίσουν.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
Ο Φάνης Τσιάμης στον Antenna Star 103.5: «Όλο το Αγρίνιο σε ρυθμούς Κρήτης και Τζιάς» (Ηχητικό)
Όλοι στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» (Ηχητικό)
Ο Δημοσθένης Ταμπακέλης στον Antenna Star 103.5 για τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ (Ηχητικό)