Γαρίδες με πλιγούρι

Υλικά

  •   500γρ (κατεψυγμένες ή φρέσκες) Γαρίδες
  • 300γρ Πλιγούρι
  • 3 σκελίδες (ψιλοκομμένο) Σκόρδο
  • 1 Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο.

Ρίχνουμε 2 κούπες νερό, το κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες , αλάτι και πιπέρι, βράζουμε για άλλα 4 λεπτά (ανάλογα το γούστο)

Κλείνουμε την φωτιά πασπαλίζουμε με άφθονο μαιντανό , σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε να τραβήξει το ζουμί και να χυλώσει…

Σερβίρουμε με λεμόνι .

Καλή επιτυχία!!!!!

petrosmaounatzis.com