Υλικά
- 500γρ (κατεψυγμένες ή φρέσκες) Γαρίδες
- 300γρ Πλιγούρι
- 3 σκελίδες (ψιλοκομμένο) Σκόρδο
- 1 Ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε 2 κούπες νερό, το κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες , αλάτι και πιπέρι, βράζουμε για άλλα 4 λεπτά (ανάλογα το γούστο)
Κλείνουμε την φωτιά πασπαλίζουμε με άφθονο μαιντανό , σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε να τραβήξει το ζουμί και να χυλώσει…
Σερβίρουμε με λεμόνι .
Καλή επιτυχία!!!!!
petrosmaounatzis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer