Γαρίδες σαγανάκι

30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες σαγανάκι, κάνουμε το εξής: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περίπου 50 ml νερό.
  4. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθεί, προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες από τη μία πλευρά.
  6. Γυρίζουμε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να δέσει η σάλτσα.
  7. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος της γαρίδας (αν είναι σχετικά μικρές, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο).
  8. Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι ζεστές, συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

 

gastronomos.gr