Γέμισαν οι Μ.Ε.Θ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Συνεχίζονται οι πιέσεις στα νοσοκομεία της Πάτρας

  • Κατειλημμένα είναι όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ κορωνοϊού (27 συνολικά) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας  ενώ περίπου 100 είναι οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ με την πληρότητα σε αυτές να κυμαίνεται στο 80 με 90% όπως ανέφερε η Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου.

Τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις ενώ τα ημερήσια νέα κρούσματα που ανακοινώνονται για την Αχαΐα είναι παραμένουν τριψήφια. «Οι εφημερίες  παραμένουν δύσκολες» δηλώνει στο thebest.gr η κυρία Ακινόσγολου.

«Ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων όπως φαίνεται να σταθεροποιείται, να ζήσουμε το πικ ίσως τις επόμενες ημέρες κι από εκεί και πέρα να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας, εβδομάδες μετά.»

Το πικ στις ΜΕΘ πάντα έπεται. Υπάρχει το πικ των κρουσμάτων, το πικ στις κλινικές και μετά το πικ στις ΜΕΘ. Πάντως, τα κρούσματα στην περιοχή της Αχαΐας φαίνεται να σταθεροποιούνται, σε υψηλό επίπεδο βέβαια και  ίσως περιμένουμε μια ήπια αύξηση τις επόμενες ημέρες” σημειώνει.

Χθες για την Αχαΐα ανακοινώθηκαν 135 νέα κρούσματα.

thebest.gr