Υλικά
- 6 ντομάτες
- 6 πιπεριές
- 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100γρ. κιμά χοιρινό
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 4 ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκύθια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τους κιμάδες ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτετε το ρύζι, την ψίχα των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρετε ανακατεύοντας 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνετε τα μυρωδικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις πατάτες.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό από τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνετε καλά και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ