Γεμιστά με κιμά

Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 4 ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκύθια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τους κιμάδες ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτετε το ρύζι, την ψίχα των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρετε ανακατεύοντας 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνετε τα μυρωδικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις πατάτες.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό από τις ντομάτες.
  • Αλατοπιπερώνετε καλά και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.

olivemagazine.gr