Γεμιστό κουλούρι Θεσσαλονίκης

Συστατικά

100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
150 γρ. mix τυριών
150 γρ. τυρί κρέμα
κουλούρια Θεσσαλονίκης

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, 100 γρ. από το mix τυριών, το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το «καπάκι» από κάθε κουλούρι, φροντίζοντας να το αφαιρέσουμε διαγώνια. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε στη άκρη. Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και με κουλούρια που μας έχουν περισσέψει.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας την ψίχα από το κουλούρι και το γεμίζουμε με τη γέμιση, με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κουλούρια και την υπόλοιπη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com