Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
300 γρ. ψωμί, φρατζόλα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
350 γρ. mix τυριών
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε την φρατζόλα του ψωμιού στη μέση από την κάτω πλευρά για να κάνουμε μια φωλιά. Δεν θέλουμε να την κόψουμε τελείως.
Αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε έναν πολυκόπτη. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη ρίγανη και χτυπάμε καλά για να διαλυθεί το σκόρδο και το ψωμί.
Βάζουμε το βούτυρο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 300 γρ. από το τυρί και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε το ψωμί με τη γέμιση από το μιξεράκι και μεταφέρουμε το ψωμί σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 50 γρ. από το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το σκορδόψωμο σε φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος