Γιαουρτλού κεμπάπ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κεμπάπ

-Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
-Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
-Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
-Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
-Τέλος, βάζουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
-Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ξερό θυμάρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τσιμένι.
-Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπολ με τον κιμά και βάζουμε τη φρυγανιά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο έως 2 μέρες.
-Στη συνέχεια παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.
-Παίρνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους. Το πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά μέχρι να έχουμε 6 κεμπάπ.
-Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα κεμπάπ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για το σερβίρισμα

-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς ελαιόλαδο.
-Κόβουμε το κρεμμύδι σε 4 κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
-Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαϊντανό.
Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
-Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι, από την κομμένη πλευρά. Τις αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά.
-Κόβουμε 4 ψημένες πίτες για σουβλάκι σε 4 κομμάτια, τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και προσθέτουμε από πάνω τα κεμπάπ.
-Βάζουμε στο τέλος και τις ντομάτες.
-Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλικομμένο, γιαούρτι και πάπρικα.

Υλικά

Για το κεμπάπ

500 γρ. κιμά αρνίσιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/2 κ.σ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
1 κ.γ. τσιμένι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

1 κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες
4 πίτες για σουβλάκι, ψημένες
γιαούρτι στραγγιστό
πάπρικα, καυτερή

https://www.thetoc.gr/