Γιώργος Παπαναστασίου: «Μήνυμα νίκης και συνέχισης του έργου για τον τόπο μας» (Videos – Photos)

Στην κατάμεστη Πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο νυν και εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ξεκινώντας με τη φράση «Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα συνεχίζουμε».

  • Αρχικά στην ομιλία του ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους κάνοντας λόγιο για «το ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και συνέχισης του έργου για τον τόπο μας» ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τον δώσαμε μαζί χωρίς εκπτώσεις στο ήθος και τα επιχειρήματα, με τεκμηριωμένες και μετρήσιμες προτάσεις πολιτικής, με έμφαση σε όσα μαζί κατακτήσαμε, στους μεγάλους στόχους που μας ενώνουν για το αύριο».

Μιλώντας για τους Υποψήφιους που στελεχώνουν το συνδυασμό του μίλησε για «αληθινούς πολίτες με μακρά παρουσία και δράση στα κοινά και στον κοινωνικό στίβο», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

«Τα έργα που μαζί οραματιστήκαμε, μαζί διεκδικήσαμε και μαζί υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μιλάνε από μόνα τους. Αναφέρω μόνο ότι από τα σχεδόν 47 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το τεχνικό πρόγραμμα το 2019, το 2023 έφτασε τα 130 εκατομμύρια, περισσότερο από δυόμιση φορές πάνω!

Μέσα σε τέσσερα χρόνια τριπλασιάσαμε τις χρηματοδοτήσεις! Και καταφέραμε να πενταπλασιάσουμε τους πόρους από το Ε.Σ.Π.Α.! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, υλοποιήσαμε 335 έργα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που έχει δει το Αγρίνιο. Με εμβληματικά έργα ουσίας.

Στοχεύοντας πάντα στην καρδιά των προβλημάτων. Δημιουργούμε υποδομές που θα μείνουν για τις επόμενες γενιές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου κάνοντας ειδική αναφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη λίμνη Καστρακίου και στα εκτεταμένα έργα αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων υδάτων που αποκτούν, όπως είπε, ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά και τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σήμερα, το Αγρίνιο είναι πιο φωτεινό, πιο πράσινο, πιο ασφαλές, πιο ζωντανό, πιο φιλικό και προσβάσιμο σε όλους» εκτίμησε ο Γ. Παπαναστασίου αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στο κέντρο του Αγρινίου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου και στο ρόλο που έπαιξε αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στον κρίσιμο τομέα της σχολικής στέγης αναφέρθηκε στο «στολίδι μας, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ένα σχολείο πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα, με υπερσύγχρονες υποδομές και ενεργειακό σχεδιασμό που εξασφαλίζουν την καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», όπως επίσης και στα εκτεταμένα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών υποδομών αλλά και εξασφάλισης σύγχρονου εξοπλισμού.