Υλικά
Μερίδες: 4-6 άτομα
Διαδικασία
- Για το γιουβέτσι με κιμά, πιπεριά και καρότο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 – 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε με την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά.
- Ο κιμάς πρέπει να μείνει ζουμερός.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περί που 5 λεπτά.
- Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να ροδίσει η επιφάνεια.
Μυστικά
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τη φέτα με τυρί άλμης χαμηλών λιπαρών και το κεφαλοτύρι με κίτρινο τυρί light. Αλλιώς παραλείπουμε τα τυριά και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα της μανέστρας στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ανάλογο νερό.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Το πρώτο trailer για τον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς που έγραψε τη δική της ιστορία!
Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συγκινητική ανάρτηση του Αιτωλικιώτη λίγες ώρες πριν τη συναυλία στην Πρέβεζα
Μίνα Καραμήτρου: Η Αγρινιώτισσα στην πρωινή ζώνη του Open Beyond με τον Νίκο Στραβελάκη!