Συστατικά
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 μπανάνες, ώριμες
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- 12 κεράσια μαρασκίνο
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
Για τη βάση
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα 230 γρ. από τα μπισκότα, το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να διαλυθεί το μπισκότο και να αποκτήσει το μείγμα την υφή βρεγμένης άμμου.
Για τη σύνθεση
- Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. και το απλώνουμε καλά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
- Τοποθετούμε τις μπανάνες πάνω από το μείγμα του μπισκότου φροντίζοντας να πιάνουν όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τις μπανάνες και την απλώνουμε καλά ώστε να πάει παντού και να καλύψει τις μπανάνες. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε την κρέμα σε κορνέ και να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια στο γλυκό.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από την κρέμα.
- Διακοσμούμε με τα κεράσια μαρασκίνο και τη λιωμένη κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ