Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αγρινίου: Με μεγαλοπρέπεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός (Video – Photos)

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και η 4η στάση των χαιρετισμών στον εορτάζοντα Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, βρίσκεται στην Οδό Παπαϊωάννου πλησίον τού Ναού Αγίου Δημητρίου και αποτελεί παρεκκλήσιό του. Κτίστηκε μετά το 1900 και σταδιακά άρχισε να γίνεται πόλος έλξης για τους πιστούς Αγρινιώτες.

Σ’ αυτό συντέλεσε και η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που δόθηκε στην Ενορία.

Στην εικόνα τα πρόσωπα είναι ζωγραφισμένα σε κηρομαστίχα. Την έφερε από την Κωνσταντινούπολη και την Τήνο, ο Ευάγγελος Κοντογούρης και την κληροδότησε στον γιό του Διονύσιο Κοντογούρη, έμπορο της Κεφαλληνίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Την εικόνα διατηρούσε στο σπίτι του για ένα διάστημα. Όταν όμως εκείνη άρχισε να επιτελεί θαύματα σε ασθενείς, ο κάτοχός της την δώρισε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου και έκτισε το 1957 ένα νέο μικρό Ναό στην θέση του παλαιού που είχε βλάβες από σεισμό.

Αυτός ο Ναός σήμερα αγιογραφήθηκε, δίπλα του κτίστηκε πνευματικό κέντρο πού φιλοξενεί την «μπουτίκ των ελαχίστων» και το συσσίτιο των απόρων.

Το πρωί του Σαββάτου, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και ο Ναός θα είναι ανοικτός όλη τη μέρα, ώστε οι πιστοί να προσκυνήσουν την Εικόνα.

Δείτε βίντεο και εικόνες από τον Εσπερινό: