Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Αγρινίου: «Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται με ψίχουλα»

Για τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αγρινίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

  • «Οι σύμβουλοι συνεδριάζουν
    να μας αυξήσουν το μισθό
    με κατανόηση κοιτάζουν,
    με κατανόηση, με κατανόηση
    κάθε υπάλληλο φτωχό.

Οι σύμβουλοι λόγω του κόστους
δεν μας αυξάνουν το μισθό,
αύξησαν μόνο το δικό τους,
λόγω του κόστους, λόγω του κόστους
κάπου εκατό τοις εκατό.

Οι παραπάνω στίχοι του Κώστα Βίρβου θα μπορούσαν να αποτελέσουν από μόνοι τους απάντηση στο «πανηγυρικό» της Κυβέρνησης.

Εμπεριέχει μπόλικο θράσος να βγαίνει η Κυβέρνηση να παρουσιάζει «αυξήσεις» ως γενικός Δερβέναγας, όταν η ίδια αλλά και όσες προηγήθηκαν έχουν με νόμο απαγορεύσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Εξίσου μπόλικο θράσος χρειάζεται για να αναφέρεται η Kυβέρνηση σε αυξήσεις που ανακουφίζουν την εργατική-λαική οικογένεια, όταν ο πληθωρισμός έχει διαλύσει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και οι μισθοί βρίσκονται καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2011.

Για να υπάρχει πλήρης επίγνωση της πραγματικότητας η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως μετά από 12 χρόνια και με τις δαγκάνες της ακρίβειας να αρπάζουν τα χρήματα από την τσέπη κάθε εργαζόμενου, φτάσαμε σε «αύξηση» επιπλέον 29€ μεικτά στον κατώτερο μισθό από τα 751€ που ήταν ο μισθός το 2011.

Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας «διαπαιδαγωγήσει».

Είναι καθήκον μας σήμερα να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επηρεάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον καθορισμό των μισθών, για την επαναφορά εργατικών κατακτήσεων που δεν είναι «περασμένες-ξεχασμένες», όπως το επίδομα των τριετιών, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, η πληρωμή της υπερωριακής εργασίας.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς τον δικαιούμαστε!»