Ινδοκάρυδο με κεράσι

Συστατικά

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανιλίνη
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 110 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σουρώνουμε το γλυκό του κουταλιού και κρατάμε 11 κερασάκια.
  • Πλάθουμε 11 μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στο κέντρο από ένα κερασάκι.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε

akispetretzikis.com