Πρώτα θα καλυφθούν οι κύριες και μετά τις επικουρικές συντάξεις, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι να ξεκινήσουν αμέσως οι καταβολές της εθνικής σύνταξης και για τον λόγο αυτό έρχεται νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως όσοι ήδη έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη θα πάρουν και αναδρομικά και πρόσθεσε πως έρχονται εννέα μέτρα «για να προσεγγίσουμε το θέμα ολιστικά».
Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει και το θέμα με τις επικουρικές, ωστόσο όπως είπε «θα ξεκινήσουμε με τις κύριες για να καλύψουμε τα ‘χοντρά’» και ταυτοχρόνως θα τρέξει γρήγορα η καταβολή των συντάξεων».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας «σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, ίσως και λίγο παραπάνω, θα δοθεί η εθνική σύνταξη σε τους όσους έχουν καταβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση».
Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων, ούτε αλλαγής των ορίων ηλικίας» και σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων».
businessnews.gr/







Σχετικά Άρθρα
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 27χρονος μετά την απολογία του
Γιώργος Λιβάνης: «Παραμένω μουδιασμένος» – Η δήλωση του Αστακιώτη καλλιτέχνη για τον Γιώργο Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης: Το βασικό νέο εύρημα αφορά ενδείξεις ισχαιμικής έκτασης στο μυοκάρδιο