Κ. Ναστούλης στον Antenna Star 103.5: «Η μόνη ελπίδα όλων ο εμβολιασμός» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του συλλόγου εστίασης της πόλης του Αγρινίου, κ. Κωνσταντίνος Ναστούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο κλάδος, ακόμα και με τη μερική λειτουργία των επιχειρήσεων.

  • Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της επιδότησης των δαπανών, που «τρέχει» αυτό τον καιρό η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο αριθμός των επιχειρηματιών του κλάδου, που θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πάρα πολύ μικρός, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά,  να «δημιουργούνται και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματιών της εστίασης».

Παρατήρησε επίσης, ότι «πρέπει απαραίτητα να υπάρξουν άλλες μορφές ενίσχυσης των επιχειρήσεων της αντίστασης, έτσι ώστε «να μην πηγαίνουν τα χρήματα σε λίγους».

«Θα έπρεπε» σημείωσε, «να δοθεί βάση στην επιδότηση των ενοικίων και στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε η πλειοψηφία του κλάδου να μπορέσει να ωφεληθεί από αυτά και να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες καταστάσεις, που είναι πολύ δύσκολες».

Για το θέμα της εισόδου στα καταστήματα και της εστίασης μόνο με πιστοποιητικό εμβολισμού, ο κ. Ναστούλης είπε, ότι «σίγουρα δουλειά δικιά μας δεν είναι να αστυνομεύουμε και να εποπτεύουμε τους πελάτες μας. Στην επαρχία, υπογράμμισε είναι προσωποκεντρικά και υπάρχουν και διαπροσωπικές σχέσεις με τον πελάτη. Το συγκεκριμένο μέτρο, δυστυχώς«, παρατήρησε, «θα δημιουργήσει έναν κλονισμό στη σχέση μας με τον πελάτη μας και θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και στο φιλικό μας περιβάλλον και σε προσωπικό περιβάλλον. Βέβαια, όπως φαίνεται δεν υπάρχει άλλη λύση».

Από τις συνομιλίες που είχε, όπως ανέφερε,  σε προσωπικό επίπεδο όλο αυτό τον καιρό με συναδέλφους, αυτό που έχει εισπράξει είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν θα βάλουν σε λειτουργία τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. «Η μόνη ελπίδα όλων είναι», όπως επισήμανε, «να προχωρήσει ο εμβολιασμός».

Στην ερώτησή μας, αν η απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου να είναι μόνο τρία φέτος τα Σάββατα που τα εμπορικά της πόλης θα παραμείνουν κλειστά είχε θετικά αποτελέσματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ο κ. Ναστούλης είπε: «Το να παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά το Σάββατο είναι ένα αίτημα των καταστημάτων της εστίασης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι δικές μας επιχειρήσεις από τη φύση της εργασίας τους δουλεύουν επτά στις επτά μέρες, υπάρχουν μάλιστα επιχειρήσεις που δεν κλείνουν ούτε μία μέρα το χρόνο. Αυτό που έχουμε δει, είναι ότι η δουλειά στα καφέ, ιδίως του κέντρου της πόλης η δουλειά είναι αυξημένη σε σχέση με άλλα Σάββατα, γιατί ο κόσμος μένει στην πόλη. Αν αυτό ισχύσει και την επόμενη χρονιά, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα για την πλειοψηφία του κλάδου»

Ακούστε ολόκληρη την συνομιλία του κ. Κώστα Ναστούλη, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα, στο ηχητικό που ακολιυθεί: