Καινούργιο Αγρινίου: Ασυνείδητοι καταστρέφουν περιβάλλον και ιδιοκτησίες (Photos)

Το κείμενο δημοσιεύθηκε από κάτοικο του χωριού στην ομάδα Κοινότητα Καινουργίου.

  • «Είναι εύκολο να κρίνεις και να κατακρίνεις τους άλλους ακόμα και όταν δείχνουν ενδιαφέρον για τα κοινά και δρουν για να λύσουν προβλήματα. Γράφω αυτές τις σκέψεις με αφορμή δημοσιεύσεις που στρέφονται εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με έργα απόφραξης και καθαρισμού χειμάρρων στην κοινότητα Καινουργίου….

Όλοι είδαμε ότι καθαρίστηκαν και διανοίχτηκαν δρόμοι που είχαν γίνει αδιάβατοι από την παρακείμενη άγρια βλάστηση. Καθαρίστηκαν ρέματα που είχαν σχεδόν βουλώσει από καλάμια και σκουπίδια. Τελευταία καθαρίστηκε και το «Λιγόρεμα» από ψηλά πάνω απ’ το χωριό μέχρι τη λίμνη. Σε πολλά σημεία όταν έβρεχε τα νερά παρεκτρέπονταν και πλημμύριζαν καλλιέργειες.
Τα σκουπίδια που αφήνουν ασυνείδητοι στις όχθες του ρέματος συμπλήρωναν την καταστροφή. Οι παρακείμενοι δρόμοι στις όχθες μετατρέπονταν σε μικρότερα ρέματα αφού τα καλάμια και τα σκουπίδια σχημάτιζαν φράγματα σε μικρή απόσταση από τις εκβολές του χειμάρρου.

Κάποιοι το περασμένο καλοκαίρι αφήνοντας σκουπίδια έβαλαν φωτιά προφανώς για να μην αφήσουν ίχνη.

Προξένησαν μεγάλη καταστροφή σε παρακείμενα λιοστάσια καθώς ο δυνατός άνεμος έστρεψε τις φλόγες πάνω στις ελιές. Δείτε ΕΔΩ

Οι παρακάτω εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του προβλήματος που ζητούσε άμεση λύση. Και στη συνέχεια φαίνεται η εικόνα του ρέματος μετά τον καθαρισμό.

Τέτοιες παρεμβάσεις όχι μόνο δεν είναι οικολογικά επιζήμιες αλλά αντίθετα ανακουφίζουν το περιβάλλον από τους παράνομους σκουπιδότοπους, προστατεύουν από πλημμύρες και καταστροφές.

Και οι δρώντες της τοπικής αυτοδιοίκησης μας θέλουν δίπλα τους σ αυτή την προσπάθεια ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους μας και όχι απέναντί τους…»

Θ.Σ. – kainourgiopress.blogspot.com