Καλοκαιρινά μπισκότα βουτύρου

Συστατικά

Για τα μπισκότα
300 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για το γλάσο
ασπράδια, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
480 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από σίτα
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. νερό
1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/4 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/4 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
παγωτό
μπισκότα, τριμμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
Χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η ζύμη.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με το αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ σε καλοκαιρινά σχέδια.
Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1-12 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για το γλάσο
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ρευστή μαρέγκα.
Προσθέτουμε την άχνη, τον χυμό λεμονιού, το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο, γυαλιστερό και ρευστό γλάσο.
Χωρίζουμε σε 4 μπολ και αφήνουμε το ένα άσπρο. Βάζουμε στο ένα μπολ το κίτρινο χρώμα, σε άλλο μπολ το μπλε και στο τελευταίο το πορτοκαλί. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε τέσσερις σακούλες ζαχαροπλαστικής.
Ζωγραφίζουμε τα μπισκότα μας και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας και τριμμένο μπισκότο.
akispetretzikis.com