Συστατικά
500 γρ. σκιουφιχτά
4 ντομάτες, μέτριες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ζουμί
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο, +επιπλέον για το σερβίρισμα
50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
3 κλ. ρίγανη, φρέσκια, μόνο τα φύλλα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τις άλλες δύο τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύουμε με τα κυβάκια της ντομάτας.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα.
Προσθέτουμε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
Ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλεσε «αρσενική Ζωζώ Σαπουντζάκη» τον Αγρινιώτη Θανάση Κατερινόπουλο!
Ε.Ρ.Τ.3: Το «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στη Ματαράγκα για ένα μοναδικό αφιέρωμα 100 ετών!
«Deal»: Η Αγρινιώτισσα Μαρία Σαρρή πήρε 12 αντί για… 32.000 ευρώ!